2008 Don Juan

Elke man wil Don Juan zijn, elke vrouw wil hem ontmoeten – en ook niet. Waar hij verschijnt zaait hij onrust en verwarring. De gevoelens die hij oproept – hartstocht en overgave bij vrouwen, jaloezie en wraak bij man­nen – zijn van een ongekende heftigheid en verstoren het wankele even­wicht van menselijke verhoudingen
Het verhaal van Don Juan, een legendarische vrouwenversierder, is door de eeuwen heen talloze malen verteld. Tegen de figuur Don Juan wordt steeds anders aangekeken. Waar hij vroeger op morele gronden veroor­deeld werd zijn we nu bijna jaloers op zijn amorele levensstijl. Hij staat model voor de moderne anti-held: niet langer de redder van de onderdruk­ten of bedreigde jonkvrouwen, maar de individualist.

Dit stuk werd door Frances Sanders en Martine Vosmaer opnieuw geschreven, speciaal voor het Openluchttheater. Dit stuk is in 2008 op de planken gebracht.

Door onder onderbezetting van het bestuur en het steeds moeizamer werd om geld bij elkaar te krijgen hebben we toen besloten eerst maar even te wachten en die tijd te benutten om te kijken waar we eventueel bestuursleden konden vinden.
In 2011 is er contact ontstaan met bestuursleden van toneelvereniging PEG en Maria in Campis. Beide partijen verkeerde in zwaar weer en hebben besloten om gezamenlijk met de stichting Maria in Campis verdere producties te maken.