De spelers

De spelers van Robin Hood en de Noormannen

Mijn naam is Bert Rossing. In de week van de première hoop ik 53 jaar te worden. En ik woon in Assen. Mijn werk doe ik bij verschillende culturele instellingen. Zo ben ik uitgever en eindredacteur bij streektaal-organisatie Het Huus van de Taol in Beilen. En ook werk ik als rondleider in het Drents Museum. Mijn theaterwerk bestaat uit regie voor verschillende gezelschappen en ook speel ik zelf graag mee. Het afgelopen jaar heb ik een flink aantal projecten mogen regisseren en deels zelf schrijven: 2017: ‘Robin Hood in het Asser Bos’ voor Maria in Campis, ‘Moord in de baktent’ voor E Poi en ‘Buitengewoon Kerst Noordwolde’ voor Noordwolde Bruist. 2018: ‘De Kinder van Vrees’ voor E Poi (samen met Leny Hamminga), ‘Noodstop’ voor de Zeijer Komedie en nu ‘Robin Hood en de Noormannen’ voor Maria in Campis. Verder ben ik vaste speler bij moordspel-groep ‘Dirk is Dood entertainment’ uit Beilen/Zwinderen. Ik ben supertrots op ‘Robin Hood en de Noormannen’. 27 Spelers, professionele grime en techniek en tientallen vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om het publiek te laten genieten van een Middeleeuws avontuur in één van de minst bekende openluchttheaters van Drenthe. Ik hoop, dat het publiek net zo geniet als wij, de makers. Toi, toi, toi.

Harold Lodewegen  – Robin Hood
Hallo allemaal! Mijn naam is Lisa Berghuis. Ik ben 24 jaar en sinds 1,5 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Ongeveer acht jaar geleden heb ik kennisgemaakt met toneelspelen tijdens een proefles bij jeugdtheatergroep Twinckle. Dit vond ik erg leuk, maar ook ontzettend eng. Twee jaren geleden wilde ik het acteren graag nog eens uitproberen en daarom heb ik toen de cursussen ‘acteren’ en ‘theaterproductie’ gedaan bij de USVA in Groningen. Vervolgens heb ik vorig jaar een kleine rol bemachtigd in de musical ‘Als wij niets doen’ van musicalschool Jan Postema. Acteren is inmiddels iets waar ik ontzettend van geniet. Ik krijg er enorm veel energie van en daarom heb ik vorig jaar ook auditie gedaan voor een rol in deze voorstelling. Dat ik de rol van Lady Marian mag vertolken vind ik een enorme eer! Na een halfjaar repeteren is het nu de hoogste tijd om de voorstelling op te voeren voor publiek. Maar pas op, niets is wat het lijkt!

Dag allemaal, spelen in het openluchttheater van Assen is prachtig om te doen. In 2006 was ik er ook al bij met de eerste voorstelling Maria in Campis. En ook vorig jaar met Robin Hood speelde ik Kleine Jan, de strijdlustige rechterhand van Robin Hood. Daarnaast speelde ik koning Richard Leeuwenhart, ook leuk. Dit jaar speel ik weer allebei, dus dat wordt weer snel switchen tussen rollen. Maar dat maakt het juist spannend. Ik ga jullie zien tijdens de voorstellingen!

ik speel prins John , de prins Zonderland ,net als vorig jaar ,een zeer dominante figuur die alleen maar uit is op geld en macht .Prachtig figuur om te spelen in ieder mens zit in zekere zin wel een “overheerser”.

Hallo allemaal. Mijn naam is Johan Pierik. Ik speel in deze Robin Hood productie de Sheriff van Nottingham. Een heerlijke rol omdat ik een slechterik ( met rare trekjes) mag spelen. Een uitdaging in deze productie vind ik ook het buitenspelen in een openluchttheater: lekker groot spelen. Ik ben inmiddels gepensioneerd en heb nu alle tijd voor deze prachtige hobby: toneelspelen ( al meer dan 25 jaar). Geniet van deze prachtige voorstelling in het Asserbos.

Mijn naam is Liz Lenderink al enige jaren heb ik met veel passie aan diverse theater en musical-producties een bijdrage mogen leveren. Grote, kleinere rollen en ook met plezier in het ensemble. Het voelt heerlijk om met een enthousiaste groep mensen iets moois neer te zetten, waarbij het publiek maar ook wij van genieten. Met de voorstellingen als doel en een leerzame tijd er naar toe. Ik wens u dan ook tijdens de voorstelling heel veel plezier.

Deed ooit een theateropleiding aan de Amsterdamse theaterschool. Ging echter werken in de gezondheidszorg. Was van 2005 tot 2017 verbonden aan Musicalgroep Hoogeveen. Zong en acteerde daar en schreef (mee aan) scripts. Tevens regieassistent. Speelde recent in de Nieuwjaarsproductie van de Nieuwe Kolk in Assen: “Once upon a dream”. Is in het najaar te zien in het docudrama: “Het varkens paradijs” bij Theatergroep Helmers. En is nu degene die u als verteller door het verhaal loodst van “Robin Hood en de Noormannen”. 

mijn naam is Ellen Vierveijzer-Meijer , 51 jaar. ik ben gehuwd met Elt en samen hebben we 3 mooie meiden van 22, 20 en 14 jaar oud en wonen we in Nieuw Amsterdam. Ik ben al 28 jaar werkzaam als logopediste in mijn eigen praktijk in Twist in Duitsland. ik speel al vanaf mijn 18-de theater, vaak te zien geweest bij Stichting de lege Ruimte o.r.v. Jos Visscher , in Openluchttheater in Borger , bij Het Hek van de Dam in Ekehaar heb ik vele producties mogen doen en bij theatergroep Wij (Maters & Roberti) uit Buinen. Nu speel ik al voor de vierde keer voor Maria in Campis. In Animal Farm speelde ik het paard Klaver In het stuk “STRAF” speelde ik de lieve, bejaarde, ietwat demente vrouw Gera. En in Robin Hood speelde ik de nar. Ook nu ben ik weer gevraagd voor de rol van Nar/Will Stutely. Groeten Ellen Vierveijzer

Taco van den Berg – Arthur (handelskoopman met kar), Broeder Tuck
Mijn naam is Robert Braam (46). Na de vooropleiding theater heb ik mijn aangesloten bij de toneelclub Jan Naarding. Erg leuk, maar ik wilde verder kijken en kwam via openluchttheater Borger en de stichting Oud Oranje ( waar ik presenteer over koninklijke geschiedenissen van Europa) bij Maria in Campis terecht waar ik nu mijn derde voorstelling speel. Lady Heer Sheridan is een prachtige hysterische interessante mooie en bij me passende rol. Pas op voor het rode gevaar!! kind regards Robert Braam

Davey Pollitt (kind 15 jr) – Martin, Knapzak 1
Ineke Slagter –  Joan (arme dorpsvrouw, moeder van Galvyn)
Jurrian Kuipers (kind 16 jr) –  Galvyn
Emma Peeters – Garde 3, Diana (kind 16 jaar)
Emmy Mulder – Noorvrouw Freydis
Mijn naam is Anneke Dijkstra. Dit jaar speel ik voor de 2e keer bij Maria in Campis. Vorig jaar speelde ik Nelly, iemand die zichzelf nauwelijks in bedwang kon houden. Een leuke rol en ik vond het geweldig om met een groep mensen aan een stuk te werken. Dit jaar ben ik de rechter-, of misschien ook wel de linkerhand van Freydis, hoofd van de Noorvrouwen. Het lijkt alsof ik alles om mij heen nauwelijks kan bijhouden, maar onderschat mij niet…

Vorig jaar heb ik voor het eerst in Assen meegedaan met het stuk “Robin Hood”. Toen in de rol van de Drentse asielzoekster Grada, erg leuk om te doen. Dit jaar speel ik weer mee maar nu als Freya en als trol. Dat doe ik samen met Anneke Dijkstra, we wisselen elkaar af. Natuurlijk hopen we dat er veel mensen komen kijken. Buiten spelen is erg leuk, het podium kent bijna geen grenzen. met vriendelijke groeten Janine

Mijn naam is Esther Steenbergen, getrouwd, moeder van 2 puberdochters en sinds 2017 verbonden aan Maria in Campis. Mijn kleine toneelcarrière ben ik begonnen bij Theater De Nieuwe Kolk in de eigen productie van Oliver Twist, daarna volgende Anastasia en achter de schermen Once upon a dream. In 2017, tijdens de eerste reeks van de voorstelling van Robin Hood, werd ik “gespot” door een andere regisseur. In een bijzonder kerstverhaal in december van 2017 mocht ik de ezel zijn 😉 Toneelspelen is een leuke hobby. Helemaal als je iemand anders mag zijn. En je heerlijk uit mag leven op het toneel. Leuke bijkomstigheid is de leuke en gezellige medespelers.

Bea Brinks – Noorvrouw Gunnar
Yvonne Kiewiet –  Noorvrouw Mia
Hanneke van den Berg – Noorvrouw Vita, Garde 4
Meike Mohlman – De lakei van prins John, Noorvrouw Hedda
Larissa Wieringa – Noorvrouw Ida (kind)
Mario Penning – Noorman Haldor, Knapzak 2
Ik ben docent Applicatieontwikkeling in het MBO en coördinator van de opleiding. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te van prutsen met nieuwe technieken als 3D-printen en gamen in VR. Daarnaast ben ik sinds enkele jaren met veel plezier actief binnen het toneelspelen. Vorig jaar heb ik meegespeeld in Robin Hood van Maria in Campis en sinds een tijdje speel ik mee bij Dirk is Dood Entertainment. Zowel op het werk als op het toneel is het samen met een enthousiaste groep mensen iets moois neerzetten belangrijk voor hem.

Marlien van Minnen – Dorpelingen/handelslieden
Karin Pollitt –  Dorpelingen/handelslieden