Het verhaal

Robin Hood en Noormannen? Is dat een logische combinatie? Ja! In de tijd van Robin Hood waren de Noormannen al enkele honderden jaren in Schotland, Engeland en Frankrijk. Kwamen ze in vrede, of waren het dikke rovers? Of moeten we zeggen roofsters? Want vrouwelijke Noormannen had je ook.

In het stuk “Robin Hood en de Noormannen” gaan we verder, daar waar we gebleven waren aan het eind van “Robin Hood in het Asser Bos”. Prins John is verbannen naar het vaste land. Hij zit in  Normandië. De huwelijksvoltrekking tussen Robin Hood en Lady Marian is mislukt doordat er Noromannen aan dreigen te komen. En warempel: daar heb je ze: een Noormannen-boot met roodharige vrouwen en nog een boot met roodharige mannen. Wat moeten ze daar van denken.

Het publiek begint de theaterbelevenis bij het Duurzaamheidscentrum. Daar is Prins John. Het is Normandië geworden. Fransozen lopen er rond. En Prins John is een plan aan het uitbroeden. Dat belooft niet veel goeds voor Robin Hood, Lady Marian en Koning Richard Leeuwenhart. En wat heeft Prins John met de Noormannen? En hoe bedreigend zijn ze voor Robin Hood en Lady Marian?

Het publiek moet kiezen: zijn ze voor de Noormannen of er tegen. En daarmee begint een stuk over liefde, moed, broederschap, strijd, de overwinning en nogmaals … de liefde?

Komt dat zien! En laat u meevoeren naar de middeleeuwen van Robin Hood.