Theatergroep Maria in Campis

De stichting ‘Maria in Campis’ is een unieke samenwerking tussen de Asser toneelclubs PEG, ATV, SPAKAAT, en KUNST EN STRIJD. In het kader van Assen Culturele Hoofdstad Drenthe 2005 verzorgen zij de theaterproductie ‘Maria in Campis’.Met dit verhaal is alles begonnen. Ondertussen zijn de toneelverenigingen A.T.V. en P.E.G. opgeheven. Na het organiseren van deze voorstelling zou een evaluatie plaats vinden met als doel nagaan of het mogelijk is om een traditie van openlucht voorstellingen op te bouwen. Het toenmalige bestuur heeft besloten om te beginnen met één maal in de twee jaar een voorstelling te produceren met de mogelijkheid in de toekomst naar een jaarlijks evenement te groeien.

In 2006 is het theaterstuk ‘Maria in Campis ` geproduceerd. Dit lichtvoetige liefdesverhaal speelt zich af op een zaterdagavond in het klooster Maria in Campis. We bevinden ons in de middeleeuwen, en de zaterdagavonden in het klooster zijn legendarisch! Is Maria nog de vrome maagd uit het klooster?

‘Maria in Campis’ is ondanks het ‘middeleeuwse’ een eigentijds en modern toneelstuk.
Een plezierig theaterschouwspel met zingende nonnen, rap en rock, dans, kunsten en verrassende taferelen. Met een vette knipoog naar heden en verleden van Assen. Twee professionele toneelschrijvers, Jan Veenstra en Ton Peters, schreven ‘Maria’ speciaal voor deze gelegenheid. Voor en over Assen. Geniet van dit theater en kijk mee in de spiegel van de Asser geschiedenis vanaf het allereerste begin, de tijd van ‘Maria in Campis’.


Het Bestuur

Mijn naam is Henk Koster, geboren in 1952 en de trotse vader van 4 kinderen en de nog trotsere opa van 6 kleinkinderen. Ik werk bij Noorderpoort in Groningen en ben daar eindverantwoordelijk voor de centrale examens.Toneelervaring als speler heb ik niet, als “kijker” des temeer . Daarnaast heb ik de nodige bestuurlijke ervaring, onder andere in de basketbalsport en bij kerkelijke organisaties. Ik mag graag lezen, naar muziek luisteren en naar concerten en het theater en gaan en ik probeer fit te blijven door te fitnessen en langere afstanden te wandelen.
Mijn naam is Wim Klaucke en ik ben geboren in 1958. Getrouwd met Marina, samen hebben we een dochter en twee zoons. Ik ben opa van één kleinzoon. Ik werk als preventieadviseur, bedrijfsverpleegkundige en veiligheidskundige bij een arbodienst. Verdere hobby`s zijn voetbal (passief), sportmassage en instructeur BLS-AED via de Hartstichting.

Mijn naam is Luuk Ploeg en beheer de financiën sinds mei 2017. Ik ben geboren in 1956 in Assen en kan mij herinneren dat ik vroeger voorstellingen in Tivoli heb gezien. Ik heb nog nooit op de planken toneelgespeeld, maar daar buiten af en toe best wel. Ik werk momenteel bij Noordelijk Lokaal Duurzaam in Groningen en ben verder nog penningmeester van de Drentse KEI en Energiecorporatie duurzaam Assen. Hobby’s? Vooral wandelen, muziek luisteren en af en toe naar optredens.

Ik ben Janny Koster, ik ben geboren in 1959. Ik heb vele jaren toneel gespeeld, o.a bij PEG. Ik ben ooit begonnen met toneelspelen in de woonwijk Marsdijk bij Mengelmoes. Vind het nu erg leuk om me met de randzaken van toneel bezig te houden. En heb heel veel zin om mee te helpen bij het tot stand komen van het volgende stuk. Ben getrouwd en heb 2 kinderen, een schoondochter en schoonzoon en 4 kleinkinderen.Van beroep ben ik verpleegkundige.

Mijn naam is Rita Mulder, ik ben geboren in 1958, moeder van 2 zoons en 1 dochter. Na jarenlang toneel gespeeld te hebben o.a. bij Peg en Maria in Campis hou ik me nu bezig met het voorwaarden scheppen om te kunnen spelen om zo ook anderen de kans te geven een unieke ervaring op te doen.

Mijn naam is Jan Stegeman, ik ben geboren in 1957 en woon al meer dan 30 jaar samen met Liesbeth. Ik heb 1 dochter. Ik ben informatiebeheerder, wat inhoudt dat ik de notulen, de website en alle verdere informatie met betrekking tot Maria in Campis verzorg. In het dagelijkse leven besteed ik momenteel het grootste deel van mijn tijd (naast lezen en het luisteren naar muziek) aan het bestuderen van filosofie.